Lannoitteet

Humuspehtoorin kierrätyslannoitteet ovat tehokkaita, monipuolisia ja edullisia lannoitteita maalle kuin maalle. Valikoimassamme on lannoitteita mm. pelto-, vihannes- ja marjanviljelyyn, mm. suosittu luomulannoite Broilerhyvä. Voit varata Broilerhyvää ja muita suosituimpia lannoitteitamme ja maanparannusaineita ennakkovarausjärjestelmän kautta helposti!

Humuspehtoorilla on vuosikymmenien kokemus kompostoiduista lannoitteista ja maanparannuksesta. Lannoitteemme valmistetaan pääosin kompostoidusta broilerin- ja hevosenlannasta sekä metsäteollisuuden ravinnekuiduista.

Toimitamme tuotteita rekkakuormittain, noin 40 tonnin erissä. Tuotteitamme ei ole rakeistettu, joten niiden levittäminen tapahtuu parhaiten kuivalannanlevittimellä. Jos omaa levitintä ei löydy, hoidamme levityksen mielellämme lähialueella tai suosittelemme hyvää urakoitsijaa.

Turvalliset ja laadukkaat tuotteet

Kaikki lannoitteemme ovat luomuhyväksyttyjä, eli ne sopivat sekä luomu- että tavanomaiseen tuotantoon. Tuotteemme ovat puhtaita ja tarkkaan valvottuja. Hygieenisyys ja ravinnetasot tutkitaan säännöllisellä näytteenotolla. Lannoitteissamme ei käytetä yhdyskuntapuhdistamolietettä.

Humuspehtoori Oy:llä on ympäristölupa sekä Eviran myöntämä laitoshyväksyntä.

Tutustu tuotteisiimme!

 

Pehtoorin Broilerhyvä on kompostoidusta broilerinlannasta valmistettu orgaaninen lannoite, joka soveltuu kaikille kasveille, myös voimakasta typpilannoitusta vaativille kasveille. Se sisältää runsaasti pää- ja hivenravinteita ja sillä on kohtalainen kalkitseva vaikutus. Ei rikkaruohon siemeniä tai taudinaiheuttajia.

Broilerhyvä on kotimainen, edullinen vaihtoehto kemiallisille lannoitteille. Tonnissa Broilerhyvää mm. N:26 / P:4,5 / K:15 / Ca:8 / S:5 / Mg:5 kiloa + hivenaineet päälle. 

Talvitoimitus 36e/tn , (toimitus ennen 31.3.2024)

Kevättoimitus 40e/tn, Hintoihin lisätään rahti ja alv 24%

Kysy rohkeasti tarjous!

Luomulannoite; soveltuu luomutuotantoon sekä tavanomaiseen viljelyyn.

Lähetä ennakkovaraus keväälle 2024 nyt!

-Mieti myös Pehtoorin Hevosvoimaa, joka on pitkään kompostoitu hevosenlanta. Typpimäärältään Hevosvoima ei vastaa Broilerhyvää, mutta tuotteesta tulee myös muita ravinteita rutkasti. 

Hinnat päivitetään myöhemmin

 

Tilaa tästä!

Maanparannusaine ja ravinnelisä kaikille kasveille.

Pehtoorin Hevosvoima koostuu kompostoidusta hevosenlannasta. Sitä käytetään lisäämään maan orgaanisen aineksen määrää ja tuomaan kasveille monipuolisesti ravinteita. Sen hidasliukoiset ravinteet säilyvät maassa pitkään. Parantaa maan muokkautuvuutta ja vesitaloutta.

Hevosvoima sopii erityisesti vähän typpeä vaativille kasveille, kuten perunalle. Hevosvoiman sisältämä kalium on myös eduksi perunan mukulan kasvulle ja sadon muodostukselle.

Luomulannoite; soveltuu luomutuotantoon sekä tavanomaiseen viljelyyn.

 

Tilaa tästä!

Havupuun kuoren poltosta syntynyt tuhka, joka sisältää paljon kaliumia. Lannoite erityisesti luomuviljelyyn. Pehtoorin Luomutuhka nostaa maan pH:ta ja samalla lisää siihen kalia, mangaania, fosforia ja hivenravinteita.

Kosteus n. 25 %,  pH n. 12 ja neutraloivakyky noin 20 %. Ympäristökorvauksen ehtojen mukaan Pehtoorin Luomutuhkan sisältämästä fosforista huomioidaan 40 %.

Luomulannoite; soveltuu luomutuotantoon ja myös tavanomaiseen viljelyyn.

Ennakkovaraa Luomutuhkaa seuraavalle kaudelle tällä lomakkeella.

Hinta

Hinta 35€/tn + alv 24% 

Tilaa tästä!

Pehtoorin Pihahyvä on erinomainen lannoite vihannesmaille, koristekasveille ja nurmikon lannoitukseen. Se on on kompostoitu lantaseos (broilerin- ja hevosenlanta). Tuote on voimakas, orgaaninen lannoite kaikille kotipihan ja -puutarhan kasveille, mutta etenkin keskivahvaa lannoitusta vaativille kasveille. Tuote ei sovellu käytettäväksi sellaisenaan kasvualustana.

Soveltuu myös luomuvihannesmaille!

Puutarhoissa Pihahyvää voidaan levittää kukkaryhmiin ja pensaiden juurille 1-3 cm paksuinen kerros. Voidaan sekoittaa istutusalueelle tai jättää pintaan. Suositeltavaa on peittää Pihahyvä esimerkiksi kompostilla, turpeella tai hiekalla, jolloin ravinteiden huuhtoutuminen vähenee.

Nurmikoiden hoitolannoittamisessa tuotetta voidaan levittää noin 1 cm paksuinen kerros nurmikon päälle. Levittämisen jälkeen on Pihahyvä haravoitava ruohon joukkoon siten, että nurmikkoheinät tulevat Pihahyvän läpi. Nurmiheinä ei saa jäädä Pihahyvän alle. Voidaan levittää myös karjanlannan levitykseen soveltuvalla kalustolla.

Orgaaninen lannoite Pehtoorin Rikkiviisas sisältää runsaasti rikkiä ja kalsiumia. Se on valmistettu metsäteollisuudesta tulevista puukuiduista ja kipsistä.

Pitkävaikutteinen Rikkiviisas parantaa kasvin typenkäyttöä ja korjaa maan Ca:Mg -suhdetta.

Rikkiviiisaan kalsium on hienojakoista kaoliinia, jolloin kalsium on nopeasti kasvin käytössä. Ei nosta pH:ta. Kipsissä rikki on helposti liukenevaa, mutta puukuitu sitoo sen hidasliukoiseen muotoon, jolloin sen vaikutus maassa on monivuotinen. Yhdellä käsittelykerralla lisätty rikki säilyy kokemusten mukaan maassa useamman vuoden ajan!

Kipsillä on saatu hyviä kasvutuloksia etenkin viljojen, salaatin, rypsin, perunan ja kaalien viljelyssä: sadon määrä ja laatu ovat parantuneet. Esim. salaatin kerä on kokemusten mukaan kiinteämpi ja paremmin käsittelyä kestävä.

Luomulannoite; soveltuu luomutuotantoon sekä tavanomaiseen viljelyyn.

Ennakkovaraa Rikkiviisasta seuraavalle kaudelle tällä lomakkeella.

Hinta

65 € / tn+ rahti ja alv. Rikkiviisasta valmistetaan vain tilauksesta. Toimitus rekkakuormittain (minimi 40 tn). Pienet määrät säkeissä: pyydä tarjous.

Tilaa tästä!