Kate

Tämä maanparannusaine sitoo tehokkaasti ravinteita vaikealiukoiseen muotoon ja estää niiden huuhtoutumista vesistöihin. Kate muodostaa näin maahan ravinnepankin.

Kate on hygieenistä ja puhdasta puukuitua, ns. nollakuitua. Se lisää multavuutta ja sisältää runsaasti kalsiumia, eli tuotteella on kalkitusvaikutus. Katteen kalsium on hienojakoista kaoliinia, siis nopeasti kasvien käytettävissä.

Ei sisällä liukoista typpeä eikä liukoista fosforia; kasvien ravinteiden saanti on turvattava muilla aineilla. Hajotessaan Kate sitoo typpeä ravinnepankiksi. Tämän vuoksi Katetta ei voi levittää suoraan esimerkiksi viljan alle ilman ekstralannoitusta lietteellä tai kuivalannalla (noin 1 kg typpeä per 1 tonni Katetta kasvin normaalin typentarpeen lisäksi).

Kate sopii erinomaisesti viherlannoitusnurmen tai palkokasvien kanssa käytettäväksi. Se soveltuu myös pattereiden pohjamateriaaliksi sekä maan ja kasvualustojen kattamiseen kasvukaudella.

Luomukelpoinen; soveltuu luomutuotantoon sekä tavanomaiseen viljelyyn.

Ennakkovaraa Katetta seuraavalle kaudelle tällä lomakkeella.

Ryhtyisitkö Kate-kantikseksi? Onko sinulla maanparannustarvetta ja tilasi sijaitsee max. 50 km päässä Tampereelta? Tule meille Kate-kantikseksi! Lue lisää Ajankohtaista-osiosta.

Käyttö

Voidaan levittää kuivalannan levitykseen soveltuvalla kalustolla.