Kehnon talven talvitoimitukset - tietoisku

Tiedote 02/2020

Kehno talvi on erikoisen lämmin ja sateinen. Normaalisti tähän aikaan ajamme tuotteita kovaa kyytiä peltopatteriin. Nyt kuitenkin viimeisin sääennuste suorastaan uhkaili, että talvea ei ole luvassakaan. Toivottavasti ei tulee kosteaa ja kylmää kesää, kun talvella on näin lämmintä.

Ohjeita patteriin tilanneille

Meillä on jonossa pattereihin vajaa sata rekkakuormaa.

Siksi haluamme nyt muistuttaa tuotteita tilanneita viljelijöitä, että mikäli pakkasia vielä saamme helmi-maaliskuun aikana, olkaa ystävällisiä ja käykää jäädyttämässä jäljet pelloille. Tämä tarkoittaa sitä, että parin pakkapäivän jälkeen, kun pelto kantaa traktorin, käydään ajamassa jäljet jyrä perässä tai vain renkailla vieriviereen, mielellään iltasella ennen pakkasyötä. Näin pelto jäätyy syvemmältä hyvin ja kantaa paremmin, kuin ajamaton pelto.

Suunnitelkaa paikka etukäteen ja muistakaa myös tarvittaessa tehdä ilmoitus patteroinnista kuntaan jo nyt, sillä asetuksen mukaan siinä on 14 vrk odotusaika. Näin meillä on mahdollisuuksia päästä pelloille lyhyilläkin pakkasjaksoilla.

Pakkasten jäädessä kokonaan pois

Mikäli pakkasia ei tule, niin ajamme kovaa kyytiä keväällä monen auton voimin. Siten toimituksen saattaa suorittaa joku muukin kuin Juho Heinäjoki tutulla kalustolla. Toivotaan, että talveakin vielä saataisiin!

Terveisin
Suvi Mantsinen / 050 465 1191