Humuspehtoorin joulukirje 2020

Vuosi 2020 on ollut monella tapaa erikoinen. Meillä COVID-19 ei kovastikaan ole onneksi vaikuttanut toimintaan ja olemme myös saaneet pysyä terveenä. Keväällä etsittiin tuuraajia Aukeasuon kierrätyskentälle: paikka on  edelleen avoin esimerkiksi osa-aikaiselle tekijälle, joka pystyisi tuuramaan Jukkaa mm. kesälomakautena. Kesätöissä ollut Riku on kova poika tekemään töitä, mutta hänen täytyy myös viedä välillä opintojaankin eteenpäin, joten häntä emme saa pitää täällä ihan joka päivä.

Piilonsuon kuulumisia

Piilonsuon ympäristölupa stoppasi Vaasan hallinto-oikeuteen heidän hylätessään luvan kokonaisuudessaan. Heidän ja Hämeen Ely-keskuksen näkemyksen mukaan käsitellystä betonimurskeesta tehty kenttä on kaatopaikka, jota koskee siten eri lainsäädäntö. Betonimursketta käytetään luitenkin katu-, tie ja kenttärakenteissa Suomessa useita miljoonia tonneja, joten ihan purematta tätä emme nielleet ja pyysimme korkeimmasta oikeudesta valituslupaa. Katsotaan mihin tie johtaa. Muutoin Piilonsuolle on tullut puhtaita maakuormia ja niitä otamme siellä edelleen vastaan, paitsi nyt joulunpyhinä.

Hevosvoimaa ja Broilerhyvää

Liikennettä Aukeasuolle on ollut tänä vuonna paljon kuin viime vuosina ja se tarkoittaa toki suurempia volyymeja myös lannoite- ja maanparannuspuolella. Hevosenlanta on tällä hetkellä se kuuma peruna, kun Fortum ilmoitti viime viikolla lopettavansa sen polton, minkä jälkeen puhelimeni on soinut reippaasti. Meillä hevosenlanta on mennyt kompostoinnin kautta viherrakentamiseen ja pohdinkin, että pitäisikö tuotevalikoimaa laajentaa suuremmassa mittakaavassa pihapuolelle? Millaista maanparannusainetta toivoisitte? Periaatteessa sekaan voitaisiin laittaa vaikka biohiiltä ja luomuahan se totta kai olisi. Meillähän on olemassa tuote Hevosvoima, jota tosin ei ole sellaisenaan saanut vuosiin, sillä lantaa ei ole ollut yhtään ylimääräistä.

Pehtoorin Broilerhyvän myynti kiihtyy kohta taas ja toimittelemme niitä mahdollisuuksien mukaan pellolle patteriin. Tulevalle kaudelle tuotteen saa edullisemmin, jos sen talvella saa ja pystyy ottamaan. Viime talvi tosin osoitti, että se vaatii todella sen, että jos pakkasia yhtään lupaa yöksi, niin sinne pellolle pitää mennä roudittamaan. Näyttäisi siltä, että tuotetta on myös ensi keväälle saatavana vähemmän kuin yleensä, eli varatkaa omanne ajoissa!

Oikein hyvää joulua!

Haluan toivottaa asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme Hyvää Joulua ja parempaa Uutta Vuotta 2021. Tänä vuonna kaikki joulukortti ja –lahjavarat käytetään Sylva ry:n toiminnan tukemiseen syöpäsairaille lapsille ja nuorille.

toivoo
Suvi ja muu Humuspehtoorin väki